Tanítás

 A minap, egy beszélgetés kapcsán a szó arra terelődött, hogy az ember élete folyamán, a megszületéstől a halálig hogyan változik, hogy változik az értékrendje, hogyan változnak a motivációi. Ennek kapcsán hozta elém Isten azt a párhuzamot, amit szeretnék megosztani veletek, ami talán egy érdekességet jelenthet a számotokra és talán új megvilágításba is tudja kicsit helyezni az Ószövetség egyik jeles eseményét.
Tags: 
(avagy hogyan tisztítja meg a pásztor a bárányait)
51.Zsoltár.1-4. "A karmesternek: Dávid zsoltára, abból az időből, mikor nála járt Nátán próféta, mert bement Dávid Betsabéhoz. Könyörülj rajtam kegyelmeddel, Istenem, töröld el hűtlenségemet nagy irgalmaddal! Teljesen mosd le rólam bűnömet, és vétkemtől tisztíts meg engem!"
Tags: 
A magvető példázata minden Bibliaolvasó keresztény számára ismert és könnyen érthető tanítás. Most mégsem ezt magyarázni, hanem kicsit továbbgondolni szeretném és erre hívom az olvasókat. Hiszen a történet folytatódik, s nem ér véget a kalászba szökkenéssel. Vajon keresztyénként számodra mit üzen ez a történet? S vajon hogy folytatódik a te történeted? Csendesedjünk el az Ige mellett kicsit és gondoljuk át együtt.
Tags: 
Belegondoltam a szellemi világba azon a bizonyos Nagypénteken... az azt megelőző napokban már milyen hihetetlenül felfokozott, pattanásig feszült volt minden. Izzott a levegő. Jézus bevonult Jeruzsálembe... már el akarták veszejteni. Minden lépését, minden mozdulatát figyelték. Azt is mit beszél, azt is mit nem. Ott voltak a főpapok emberei mindenhol. S mindenhonnan jöttek is a hírek. Természetesen a megbízónak eleget kell tenni, tehát jött minden bizonnyal mindenféle hír Jézusról.
Tags: 
Tags: 

Pages